Hakkımızda

Bartın Üniversitesi Doğa ve Hayvan Kulübü (DOHAK), Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’un teşvikleri ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın (SKSD) ilgili kararıyla 10 Aralık 2018 tarihinde kurulmuştur.

DOHAK, Bartın Üniversitesi’nden başlayarak Ülkemizdeki hayvan hakları ve onların korunmasıyla ilgili çalışmalar yapmak ve farkındalık oluşturmak hedefindedir. Bu doğrultuda öğrencilerimizin gayretleri herkes için sürdürülebilir ve güvenli bir ortam oluşturulmasına; tüm hayvanlarımızın korunması ile doğal yaşam ortamının daha yaşanabilir hale gelmesine olanak sağlamaktır. Kulüp olarak, yardıma muhtaç hayvanların beslenmeleri, bakım ve tedavilerinin gönüllülük esasına dayalı olarak el birliğiyle yapılması için uğraş vermek; örnek bir tavır sergileyerek kamuoyunun ilgisinin doğaya ve hayvanlara çekmek amaçlanmaktadır.

DOHAK, ayrıca büyük bir hızla değişen dünyada geleceğimizi daha yaşanabilir kılmak için doğa koruma faaliyetlerinde bulunarak, biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik iş birliktelikleri yaparak ve öğrencilerimizden başlamak üzere bir bilinç oluşturmaya öncülük etmektedir. Tüm bunları saha etkinlikleri ile birlikte sürdürülebilir kılınan çalışmalar dışında konferans, sempozyum, seminer, tiyatro, konser, sergi gibi faaliyetler de düzenleyerek, katılımcı bir anlayışla gerçekleştirmenin çabasındadır.

DOHAK, Bartın Üniversitesi kampüslerinde doğanın bize sunduğu eşsiz güzellikler içerisinde ‘Doğanın bize, bizim doğaya ihtiyacımız var’ düşüncesiyle oluşturdu. ‘Bir şeyler yapılmalı ama nasıl yapılmalı?’ sorusuna kolektif bilinci harekete geçirerek cevap aramakta; soruya değil cevaba odaklanmaktadır.